Een goede multivitamine bij haaruitval

Een veel voorkomende reden van haaruitval is het niet voldoende binnenkrijgen van bepaalde vitamines en mineralen. Hoewel deze vitamines en mineralen voldoende in een gezonde en gevarieerde dieet aanwezig zijn, is het altijd mogelijk dat je om de een of andere reden te weinig van een bepaalde vitamine binnenkrijgt. Het is daarom altijd aan te raden om een goede multivitamine als supplement van je dagelijkse voeding.

Welke multivitamine werkt tegen haaruitval?

In principe moet iedere multivitamine voldoende geschikt zijn, maar er zijn een aantal zaken waar je extra op moet letten bij het kiezen van een multivitamine die geschikt is om haaruitval tegen te gaan.

Zorg ervoor dat de juiste hoeveelheid van alle vitaminen en mineralen binnen krijgt, zie hiervoor het kopje hieronder.

Een multivitamine die zogenaamd “time released” werkt,  of onder een andere benaming claimt dat de vitaminen over een bepaalde tijd vrijkomen om opgenomen te worden door het lichaam is NIET GOED. Helaas worden vitamenen die van dergelijke stoffen voorzien zijn juist minder goed opgenomen door het lichaam en helpen ze niets om haaruitval tegen te gaan.

Pas op met vitamine A (retinol, beta caroteen), te veel van deze vitamine kan haaruitval juist stimuleren. Zorg er dus voor dat je genoeg van deze vitamine binnen krijgt, maar niet te veel.

Lees altijd de verpakking en de bijsluiter en volg de instructies op!

Welke vitaminen zijn belangrijk om haaruitval tegen te gaan?

Het is belangrijk om altijd ten minste de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van iedere vitamine binnen te krijgen. Let er daarom op dat je een multivitamine neemt die ten minste 100% van de ADH bevat van onderstaande vitaminen, omdat deze het belangrijkst zijn om haaruitval tegen te gaan. Het percentage ADH staat altijd op de verpakking of bijsluiter vermeldt.

 • Biotine
 • Vitamine B3 (Niacine)
 • Vitamine B5
 • Foliumzuur (Vitamine B9)
 • Vitamine E

Hoewel dit geen uitputtende lijst is van vitaminen die een rol kunnen spelen bij het tegengaan van haaruitval, zijn dit weleen paar van de meest belangrijke. Zoals je kunt zien, zijn de vitamine B-complex vitaminen erg belangrijk bij de juiste keuze van een mutivitamine.

Hoe neem ik een multivitamine tegen haaruitval in?

Om ervoor te zorgen dat de vitaminen zo goed mogelijk opgenomen worden, is het belangrijk om deze na de maaltijd in te nemen. Hierbij moet ten minste één glas water gedronken worden. De tijdstip van de dag waarop je de multivitamine in neemt is niet erg van belang.

Wanneer zie ik zichtbare resultaten?

Een tekort aan vitaminen is over een langere periode ontstaan, je merkt daardoor ook niet direct resultaten bij het innemen van een multivitamine tegen haaruitval. Je lichaam zal een constante stroom van de juiste vitaminen en mineralen in een voldoende hoeveelheid binnen moeten krijgen om resultaten te zien.

Het is voor iedereen anders, maar als vitaminetekort inderdaad bijdraagt aan jouw haarverlies zal je binnen een paar weken al merkbare resultaten zien van een multivitamine.

Deze pagina is gevonden met:

 • vitamine tegen haaruitval
 • welke vitamine bij haaruitval
 • haaruitval vitaminetekort
 • welke vitamine tegen haaruitval
 • vitaminen tegen haaruitval
 • vitaminen haaruitval
 • haaruitval vitaminen
 • vitaminetekort haaruitval
 • haaruitval welke vitamine
 • vitaminen voor haaruitval

2 gedachten over “Een goede multivitamine bij haaruitval

 1. Ben niet zo jong meer, maar waarschijnlijk krijg ik niet de nodige vitamines binnen. Ik probeer nu vaker multivit. te gebruiken en hoop dan resultaat te zien.
  Wel gebruik ik als medicijn: acenocoumarol (5 p.d.) bloedverdunner. Zou het daar ook aan kunnen liggen?
  Ik probeer nu ook aan gierst te komen, waarin kiezelzuur, belangrijke stof voor groei van nagels en haar? In mijn dagelijkse voeding, b.v. een paar scheppen door de zilvervliesrijst, i.p.v. aardappelen.

 2. Hallo ik ben 72 jaar en had altijd een mooie bos met haar.
  Ik verzorg mijn haar altijd heel goed, ik heb al van alles geprobeerd maar niets helpt.
  Ik ben een trotse vrouw, ik neem dagelijks voldoende vitamine. Toen ben ik naar een natuur winkel gegaan, naar Balsemien in Sittard.
  Ik heb daar Vitamine B100 Speciaal Complex, gekocht maar ook die helpen mij niet.
  daar bij heb ik Plantur 39 een Shampoo, dat helpt twee dagen, dan begint het proces van mijn haar uitval op nieuw, Ik weet niet wat ik moet doen. Kunt u mij adviseren wat ik hier tegen moet doen. S.V.P. Bij voor baat mijn dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *